Peta regionalna Konferencija

Peta Konferencija Ka održivom transportu 2017 održana je 2. i 3. novembra u Hotelu Mona na Zlatiboru u organizaciji Asocijacije rukovodilaca transporta i logistike TransportLog. Želja organizatora je bila da se na Konferenciji predstave aktuelne teme iz oblasti drumskog transporta i logistike, da se prodiskutuje o izazovima pred kojima se nalaze i daju odgovori na pitanja učesnika Konferencije.

Sve prisutne je kroz uvodnu reč pozdravio Predsednik upravnog odbora Asocijacije TransportLog doc. dr Aleksandar Manojlović istakavši značaj ovakvih okupljanja za struku, za uspostavljanje dijaloga i saradnje kako između privrednika, tako i između privrednika i naučne zajednice. U sličnom maniru prisutnima su se obratili brigadni general Vojske Srbije Željko Ninković, dipl.ing.maš. i mr Marina Milojević ispred Ministarstva zaštite životne sredine istakavši značaj ovakvog događaja i poželevši uspešan rad tokom oba dana održavanja Konferencije. Pored tema iz oblasti drumskog transporta i logistike, predstavljeni su radovi iz železničkog transporta, a sve teme su pobudile interesovanje prisutnih.

Program Kongresa se sastojao od više tematskih celina u okviru kojih je izloženo osamnaest radova. U okviru tematskih celina prvog dana izlagani su i analizirani radovi koji se odnose na razvoj sistema za automatizovanu vožnju, ulogu i značaj rukovodilaca transporta u javnom sektoru, predstavljeni su sistemi za sigurnost i zaštitu tovarnog prostora, specifičnosti upravljanja otpadom u transportu, predviđanje radnog vremena vozača, mogućnost povrata PDV-a iz inostranstva, održivost organizacije primenom standarda sistema menadžmenta kvalitetom, pravci razvoja digitalnog tahografa sa rokovima za početak primene, širenje Evropske mreže železničkog transporta, poslednjim izloženim radom prvog dana Konferencije predstavljena su tehnološka rešenja za smanjenje korišćenja pneumatika i novi sistemi obeležavanja pneumatika. Drugog dana predstavljeni su radovi koji se odnose na specifičnost transporta i nabavke usluge transporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uticaj izbora servisnog centra u okruženju na troškove transporta i održavanja, predstavljena je primena univerzalnih uređaja u dijagnostici teretnih vozila, data je analiza nivoa usluge i finansijske održivosti sistema tehničkih pregleda u Republici Srbiji, predstavljeni su potencijalni efekti primene eko-vožnje u transportnim i logističkim kompanijama u Republici Srbji, kontingenti dozvola za međunarodni drumski transport i njihovo korišćenje, rutiranje vozila kao i novi trendovi ove oblasti i modaliteti korišćenja službenih vozila.

Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima i partnerima koji su podržali Konferenciju, predavačima koji su izlaganjem aktuelnih tema naše struke doprineli održavanju visokog nivoa Konferencije, učesnicima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Holandije bez kojih ovaj događaj ne bi imao poseban duh.

Zahvaljujemo se na ukazanom poverenju, drago nam je što ste bili deo ovog značajnog događaja naše struke. Vidimo se sledeće godine 8. i 9. novembra na istom mestu kada će biti organizovan drugi po redu Transportni Kongres 2018.

Ukoliko želite da podržite Transportni Kongres 2018 kao sponzor ili partner, da predložite teme koje Vas interesuju a koje bi se mogle predstaviti na Kongresu budite slobodni da nas kontaktirate.

Galerija

Sponzori i partneri

Medijski partneri

Izvršni organizator