Prva regionalna Konferencija

Konferencija je održana 29. oktobra 2009. godine na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Organizacija, kao i celokupni program konferencije održani su na visokom naučno-stručnom nivou. Program konferencije činile su tri tematske celine:

  • u prvoj celini su predstavljene koncepcije održivih pogona drumskih vozila i nabavka čistih i energetski efikasnih vozila;
  • druga tematska celina se odnosila na ulogu pneumatika u realizaciji održivog transporta i upravljanje otpadnim uljima;
  • u poslednjoj, trećoj tematskoj celini obrađeno je upravljanje osiguranjem u velikim voznim parkovima i definisan model za utvrđivanje naknade za nekorišćenje vozila.

Nakon svake od izloženih tema učesnici su postavljali pitanja izlagačima, a po završetku svih tema održan je okrugli sto na kome su svi učesnici podrobnije diskutovali o temama koje su izložene. To su teme kojima se do sada nije dovoljno posvećivalo pažnje, a u vezi su sa prezentiranim tematskim celinama.

Konferenciji je prisustvovalo preko 150 stručnjaka iz oblasti transporta, osiguranja motornih vozila, organa uprave (iz ministarstva, gradova, opština), distributeri goriva, distributeri vozila, rezervnih delova, pneumatika, maziva, rukovodioci servisa za održavanje vozila, centara za reciklažu i dr. Završni deo činio je zajednički ručak kojem su uz opuštenu, prijatnu atmosferu uz dalju diskusiju i druženje prisustvovali svi učesnici konferencije.

Smatramo da su postavljeni ciljevi konferencije: okupljanje stručnjaka iz oblasti drumskog saobraćaja, informisanje o aktuelnim problemima i mogućim putevima za njihovo rešenje, omogućavanje direktne razmene iskustava, u potpunosti ostvareni.

Ovim putem organizatori žele da se zahvale svima koji su podržali konferenciju, partnerima, predavačima, učesnicima u diskusijama i okruglom stolu, kao i svim posetiocima konferencije „Ka održivom transportu“, bez kojih ova konferencija ne bi bila na tako zavidnom nivou.

Galerija

Sponzori i partneri