Druga regionalna Konferencija

Konferencija je održana 20. i 21. oktobra 2011. godine u Hotelu Park u Ivanjici. Održavanje ove konferencije podržali su Ministarstvo prosvete i nauke, JP Elektroprivreda Srbije i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Organizacija, kao i celokupan program konferencije održani su na visokom naučno-stručnom nivou. Program konferencije činile su četiri tematske celine u okviru kojih je izloženo osamnaest radova. U okviru tematskih celina izlagali su se radovi vezani za:

  • vozila i životnu sredinu,
  • osiguranje u voznim parkovima,
  • tehnički pregled motornih i priključnih vozila,
  • organizaciju i eksploataciju voznih parkova.

Teme koje su se izložile na konferenciji su od značaja za usavršavanje stručnjaka iz oblasti drumskog transporta kao i za smernice daljeg razvoja navedenih oblasti.

Nakon svih izloženih tema, oba dana održavanja konferencije, organizovan je okrugli sto kom su prisustvovali svi učesnici konferencije. Okrugli sto je otvorio diskusiju o temama koje su izložene, problemima vezanim za transport i transportnu struku uopšte, što predstavlja smernicu za odabir tematskih celina za narednu naučno-stručnu konferenciju. Završni deo prvog dana konferencije činila je svečana večera kojoj su uz prijatnu atmosferu, dalju diskusiju i druženje prisustvovali svi učesnici konferencije.

Konferenciji je prisustvovalo preko 150 stručnjaka koji se bave navedenom problematikom iz oblasti transporta, osiguranja motornih vozila, organa uprave (iz ministarstva, gradova, opština), nastavno osoblje srednjih škola, distributeri goriva, distributeri vozila, rezervnih delova, pneumatika, maziva, rukovodioci servisa za održavanje vozila, centara za reciklažu i dr.

Smatramo da su okupljanjem stručnjaka iz oblasti drumskog transporta, informisanjem o aktuelnim problemima i mogućim putevima za njihovo rešenje, omogućavanjem direktne razmene iskustava uz prijatnu atmosferu i druženje, u potpunosti ostvareni postavljeni ciljevi konferencije.

Ovim putem organizatori žele da se zahvale svima koji su podržali konferenciju, partnerima, predavačima, učesnicima u diskusijama i oba okrugla stola, gostima iz Makedonije i Republike Srpske, kao i svim posetiocima konferencije „Ka održivom transportu 2011“, bez kojih ova konferencija ne bi bila na tako zavidnom nivou.

Galerija

Sponzori i partneri