Treća regionalna Konferencija

U organizaciji Asocijacije rukovodilaca transporta i logistike TransportLog, 24. i 25. oktobra 2013. godine u Turističkom naselju Ribarsko ostrvo u Novom Sadu, održana je treća Konferencija „Ka održivom transportu 2013“. Ideja konferencije je bila da se predstave aktuelne teme iz oblasti transporta, kao i mogućnost da se kroz diskusiju i pitanja pruže relevantni odgovori učesnicima konferencije.

Ova tradicionalna konferencija je okupila više od 200 učesnika: rukovodilaca transportnih i logističkih kompanija, voznih parkova, servisa za održavanje vozila, osiguravajućih društava, distributera vozila, goriva, maziva, rezervnih delova, pneumatika, rukovodilaca kompanija za zbrinjavanje i tretman otpada i naučno-stručnog kadra koji se bavi razvojem i edukacijom iz oblasti transporta.

Uvodnu reč imao je Predsednik Upravnog odbora Asocijacije TransportLog Aleksandar Manojlović, koji je pozdravio učesnike konferencije i istakao činjenicu da je Asocijacija uvidela značaj pitanja koja se javljaju u oblasti transporta, kao i značaj uspostavljanja dijaloga između nauke i prakse.

Program konferencije se sastojao od više tematskih celina u okviru kojih je izloženo i analizirano devetnaest radova. U okviru tematskih celina prvog dana izlagani su radovi koji se odnose na održive koncepte drumskih vozila, informacione sisteme u transportu, upravljanje voznim parkovima i transportnim kompanijama i upravljanje otpadom. Drugog dana predstavljeni su radovi na temu: distribucije robe, problema parkiranja u gradovima, troškova u transportu i održavanja vozila.

Nakon svakog izlaganja tema sledila je diskusija u kojoj su učestvovali svi prisutni. Iznet je veliki broj različitih iskustava, predloga i ideja. Obuhvaćene teme su od značaja za usavršavanje stručnjaka iz oblasti drumskog transporta i na ovaj način je unapređena svest o aktuelnim problemima i potencijalnim rešenjima istih.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su podržali konferenciju: partnerima, predavačima, i svim učesnicima konferencije „Ka održivom transportu“, iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, bez kojih ova konferencija ne bi bio na tako zavidnom nivou. Zahvaljujemo na ukazanom poverenju i drago nam je što ste bili deo ovog značajnog događaja naše struke.

Galerija

Sponzori i partneri